Articole utile
1
2
3
Tartrul dentar

Numit popular si "piatra de pe dinti", tartrul dentar reprezinta un depozit dur, calcifiat ce se depune pe suprafetele dentare, indeosebi pe fetele interioare ale incisivilor inferiori, pe fata dinspre obraz a molarilor superiori, precum si in regiunile in care dintii nu se pot curata corespunzator (dinti inghesuiti, respectiv cei pe care nu se mesteca din pricina unor dureri).

citeste mai mult »
Caria dentara

Caria dentara reprezinta una din afectiunile cele mai raspandite din lume. Ea se produce din cauza acizilor secretati de bacteriile prezente in mod natural in cavitatea bucala, acumulate in numar mare la nivelul placii bacteriene. Caria dentara distruge treptat tesuturile dure ale dintelui afectat.

citeste mai mult »
Igiena orala in timpul sarcinii

Tot ceea ce face o femeie insarcinata in vederea mentinerii sanatatii asigura si buna dezvoltare a fatului. Din pacate, modificarile hormonale ce survin in perioada sarcinii cresc riscul bolilor gingivale. In aceasta perioada este deosebit de importanta ingrijirea dintilor si a gingiilor, prin periaj dentar regulat si folosirea atei dentare, alaturi de alimentatia echilibrata si controlul stomatologic periodic.

citeste mai mult »
Placa bacteriana

Placa bacteriana, cunoscuta si sub denumirea de placa dentara, este un amestec de bacterii si substante provenite din saliva, care adera pe dinti si pe alte suprafete orale.

citeste mai mult »
Cum ne spalam corect pe dinti?

Singura modalitate de a indeparta placa bacteriana nociva - o pelicula subtire alcatuita preponderent din bacterii si acumulata pe suprafata dintilor si a gingiei - o reprezinta periajul dentar corect si regulat.

citeste mai mult »
Dieta si sanatatea orala

Alimentatia este un factor determinant in producerea cariei dentare, implicatiile sale fiind dominate de rolul cariogen al carbohidratilor (capacitatea de a provoca leziuni carioase).

citeste mai mult »
Periute si paste de dinti pentru copii

Copilul tau are deja dinti si stii ca acest lucru impune necesitatea educarii lui in privinta spalatului pe dinti. Pentru ca activitatea sa i se pare interesanta, va trebui sa transformi procedeul intr-un joc si, bineinteles, sa alegi cu grija periuta si pasta de dinti, fara a face insa concesii cu privire la calitatea lor. Periuta de dinti este indicata din momentul aparitiei primului dintisor de lapte.

citeste mai mult »
Cand apar primii dinti?

Aparitia primilor dinti la copii prezinta variatii multiple, atat in ceea ce priveste momentul eruptiei primului dintisor sau durata perioadei de aparitie a tuturor dintilor de lapte, cat si in ceea ce priveste ordinea de eruptie a acestora.

citeste mai mult »
Anatomia dintelui

Orice dinte uman este format din coroana (partea vizibila de la nivelul cavitatii bucale) si radacina (partea dintelui aflata in interiorul osului maxilar). Radacina constituie aproximativ 2/3 din dinte si are rolul de fixare a dintelui in os.

citeste mai mult »
1
2
3