Articole utile
1
2
3
Recomandari privind utilizarea protezelor dentare

Curatati si masati zilnic gingiile cu o periuta moale. Spalati protezele cu o perie moale si pasta de dinti dupa fiecare masa. Este bine ca in timpul igienizarii proteza sa fie tinuta deasupra unui recipient cu apa.

citeste mai mult »
Indicatii dupa extractie

Dupa o extractia dentara simpla, se recomanda aplicarea unui pansament supraalveolar. Nu se aplica pansament intraalveolar, deoarece acesta constituie un corp strain, putand fi cauza unei alveolite postextractionale.

citeste mai mult »
Reguli pentru o igiena de nota 10

Spalati-va de cel putin 2 ori pe zi (dimineata si seara, inainte de culcare), minim 2 minute. Folositi ata dentara zilnic, dupa fiecare periaj, pentru a curata spatiile la care nu ajungeti cu periuta.

citeste mai mult »
Obturatiile coronare

Obturatiile dentare, cunoscute mai ales sub denumirea de "plombe dentare" reprezinta o metoda terapeutica foarte frecvent intalnita, cu ajutorul careia se trateaza indeosebi leziunile carioase care au distrus o parte din dinte.

citeste mai mult »
Cand alimentele intra in mod repetat intre dinti

In conditii normale papila interdentara (gingia de forma triunghiulara dintre dinti) umple spatiul interdentar si impiedica intepenirea alimentelor sub punctul de contact interdentar.

citeste mai mult »
Igiena orala a bebelusilor si a copiilor mici

Igienizarea cavitatii bucale se incepe inca din primele zile de viata ale bebelusului, chiar si in absenta dintilor. Dupa fiecare hranire a sugarului gingiile si limba acestuia se recomanda a fi curatate cu ajutorul unui tifon sau material textil fin, umezit in prealabil.

citeste mai mult »
Gingivita - cauze, semne si tratament

Gingivita sau inflamatia gingivala reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate orala, fiind determinata in majoritatea cazurilor de igiena necorespunzatoare.

citeste mai mult »
Controlul stomatologic periodic

Este binecunoscut faptul ca in general, controlul stomatologic se recomanda a fi facut de doua ori pe an. Poate va intrebati in ce consta un asemenea control si care sunt avantajele vizitelor la stomatolog, chiar si in lipsa problemelor dentare.

citeste mai mult »
Eruptia dintilor

Totalitatea dintilor prezenti la un moment dat in cavitatea bucala reprezinta dentatia. La un om, in mod normal, sunt intalnite 3 dentatii: dentatia temporara (de lapte), dentatia mixta si dentatia permanenta (definitiva)

citeste mai mult »
Cum ingrijim periuta de dinti?

Periuta de dinti este instrumentul principal cu care curatam placa bacteriana de pe suprafetele dentare. Avand in vedere numarul mare de fire sintetice pe care il contine capul periutei, nu este greu de imaginat ce numar mare de microorganisme se poate cantona intre aceste fire.

citeste mai mult »
1
2
3